17. Gün

Dünya Mutfağı’ ndan lezzetleri yöresel malzemelerle harmanladık. Sofranızdaki farklı dokunuşlarla günün yıldızı siz olun…
4 oy / 4 ortalama
Kaç Kişilik 6 Kişilik
Hazırlama Süresi 55 Dakika
Pişirme Süresi 60 Dakika

Uzun süren açlık sonrası iftarda hızlı şekilde çok miktarda besin tüketme alışkanlığı çok yaygındır. Kahvaltı ve çorba ile orucu açtıktan sonra biraz bekleyip bu arada özellikle günlük sıvı eksiğini su, taze sıkılmış meyve suları ya da ayran gibi sıvılarla gidermeye çalışmak doğrudur. 10-15 dakika kadar sonra ana yemeğe geçilebilir. Bu hem doygunluk hissi verip aşırı yemek yemeyi engeller hem de uzun süren açlık nedeniyle kişinin çok yiyerek sindirim sistemine yüklenmesini önler.

Bir kaşığı vitamin deposu: Ekşili Mahluta Çorbası

ekşili mahluta çorbası

Mercimeğin olmadığı bir mutfak kültüründe çorbadan bahsetmek bir o kadar zor olurdu. Çorba çeşitlerimizin neredeyse yarısında mercimek olmazsa olmazdır. Yöreden yöreye farklılık gösteren lezzetler aslında yaratıcılığımızı artırmış, çeşitlilik yaratmamıza vesile olmuş olabilir.

Alışılmışın dışında: Ekşili Mahluta Çorbası

Sosunun adı yeter: Roka Pestolu Spagetti

roka pestolu spagetti

Makarnalara enfes bir lezzet katan pesto sos fesleğenle klasikleşmiş bir sosdur. Biz pesto sosunu sizler için roka ile denedik. Salatalarda, tavuk yemeklerinde ve pizzalarda da gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz bu sosu çok seveceksiniz.

Bir başka: Roka Pestolu Spagetti

Evde daha güzel: Tarhanalı Tavuk Şinitzel

tarhanalı tavuk şinitzel

Uzak doğu yemeklerinin en sevilen yanı tek tavada pişirilip hemen servis edilmesi olabilir. Hem kısa sürede hazır olması hem de az bulaşık çıkarması tek sebebi olamaz tabi ki bu sevginin. Soya sosunun eşsiz lezzetinin yüksek ısıyla pişmiş sebzelerle karışımı gönlümüzü çalan. Yaratıcılığınızı kullanarak evdeki uyumlu sebze ve et çeşitleriyle kendi tarifinizi oluşturmayı da ihmal etmeyin.

Lezzete gel: Tarhanalı Tavuk Şinitzel

Doyurucu bir tatlı: Keşkül

keşkül

Hikayeye göre 'Osmanlı döneminde devletin adaletini sağlamakla yükümlü kadılar ve dervişler, halkın maddi manevi durumunu görüp değerlendirmede bulunmak için zaman zaman dilenci kılığına girerek sokaklarda keşküller ile dilenirlermiş. Bu topladıkları para vb malzemeleri biriktirip imarethanelere, fakir halka keşkül tatlısı olarak dağıtılması için teslim ederlermiş.'

Geçmişten günümüze: Keşkül

Afiyet olsun...

Tarifi beğendiniz mi?
Tarifi oylayın, herkes için fikir elde etmiş olursunuz.
Bu tarifi sosyal medyada paylaşın
22-05-2019 12:08:41 Diğer
YORUMLAR
YORUM YAZ