Bazı kişiler tek öğün ile oruç tutmaya çalışıyor. Bu çok yanlış bir durumdur. Sahurda tok tutucu ve hidrasyonu sağlayacak besinleri tüketmemiz gerekiyor. Bu besinler yumurta, yoğurt ve süt ürünleridir. Yine hidrasyonu sağlayabilmek için salatalık, domates gibi söğüş sebzelerin tüketilmesi gerekiyor. Zeytin yerine ceviz, fındık ve badem tüketilebilir. Kan şekerimizin düşmemesi için de tam buğday veya çavdar ekmeği tüketmeliyiz. Çorba içme alışkanlığı olan kişiler bir kepçe kadar çorba tüketebilir. Bu kuru baklagil olursa daha iyi olur ve sindirim sistemine yardımcı olur.
Şifa niyetine: Soğan Çorbası
Soğan çorbası Fransızların geleneklerine göre hazırlanmış bir çorba olsa da ülkemizde tüketimi oldukça fazla. Soğan, doğal antibiyotik ve ağrı kesici özelliğe sahip olduğundan mutlaka tüketilmesi gereken bir besindir. Kendinizi iyi hissetmek istiyorsanız, bu vitamin ve mineral deposu çorbayı sofralarınızdan eksik etmeyin.
Direnç artırma zamanı: Soğan Çorbası Tarifi
Masumiyetin adı: Elmalı Semizotu Salatası
Semizotunun kendine has eşsiz lezzetiyle elmanın mayhoşluğunu birleştirdik ve yemeklerin yanına eşlik edecek sağlıklı bu salata tarifini sizlerle paylaşmayı borç bildik. Kızarmış ekmekle de güzel girmez mi?
İştah açma garantili: Elmalı Semizotu Salatası Tarifi
Ev yapımı antibiyotik: Erişteli Kara Şimşek
Yeşil mercimeğin faydalarını saymakla bitmez. Yüksek protein ve lif kaynağı olan bu besini, gün boyu tok tutacağı için iftar menünüze rahatlıkla ekleyebilirsiniz. Beraberinde kuru soğan tüketmeyi unutmayın :)
İçinde yok yok: Erişteli Kara Şimşek Tarifi
Diyabetik bir tatlı: Yulaflı Sütlaç
Yulaf, kan şekeri seviyenizi kontrol eden mucizevi bir besin kaynağı olduğu gibi, içerdiği yüksek aminoasitler sebebiyle karaciğerinizi temizleyici özelliğe de sahiptir. Diyabet hastasıysanız gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz, hafif ama bir o kadar da lezzetli bu tatlıyı; Sağlığınızı düşüyorsanız ve her zaman formda kalmak istiyorsanız mutlaka denemelisiniz…
Formunuzu koruyacak: Yulaflı Sütlaç Tarifi
Afiyet olsun...